Extra’s

Met extra’s bedoel ik vooral: SHOPPEN! Victoria’s Secret, Forever 21, Hollister, Urban Outfitters, Bath and Body Works, Hot Topic en ga zo maar verder. Sommige winkels zijn goedkoper als bij ons, sommigen blijven hetzelfde. Net zoals de fooi bij het eten heb je in Amerika de sales tax. Dat is een heel klein percentage van je totaalbedrag dat erbij komt wanneer je aan de kassa afrekent. Stel: je wil een t-shirt van 9,99 USD kopen zoals er op het prijskaartje staat, dan zal de eindprijs aan de kassa ongeveer 10,50 USD zijn. De sales tax verschilt wel per staat dus check zeker even de volgende website: http://www.sale-tax.com/

Het fijne aan de VS is dat je heel veel dingen kan bezoeken die eigenlijk niet zoveel kosten. Met je National Park Pass van 80 USD kan je voor 2 jaar ongelimiteerd eender welk nationaal park in de VS bezoeken. Er zijn een aantal privé parken die wel een entrance fee vragen, maar meestal is dit rond de 10 USD. Antelope Canyon was 50 USD maar wel iedere dollar waard. De beste tip die ik als laatste wil meegeven: kijk en geniet! Er is zoveel te zien waar je geen cent voor moet betalen. Zet je even aan de kant op de baan of doe eens zot en rij een willekeurige straat in die er ook leuk uitziet.

Wanneer je beslist om geen GPS te huren maar gewoon Waze op je gsm te gebruik is het handig om een gsm abonnement aan te schaffen voor een maand. Het is heel handig om op voorhand te weten naar welke provider je best gaat naargelang het type gsm je hebt dus ik zal het hieronder even toelichten:

De 2 voornaamste providers zijn Verizon en AT&T.

  • Verizon: een ongelimiteerd abonnement voor een maand kost rond de 80 USD en is vooral geschikt voor iPhone. Dat laatste is heel belangrijk want volgens hen werkt hun abonnement niet op buitenlandse Androids. Ik heb dit bij verschillende winkels nagevraagd in verschillende staten en kreeg altijd hetzelfde antwoord. Hun zendmasten zouden niet compatibel zijn met onze Androids.

Mijn vriend heeft een Verizon abonnement op zijn iPhone 6S en een iPhone X genomen.

  • AT&T: dit is iets goedkoper en werkt wel met onze Androids. Voor 8GB betaal je 50 USD en voor een maand ongelimiteerd mobiele data betaal je 65 USD.

Ik heb een AT&T abonnement op een Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S9 genomen.

Opgelet: net zoals in België heb je ook in Amerika niet overal verbinding. Ik heb gemerkt dat Verizon over het algemeen een iets betere ‘coverage’ heeft dan AT&T. Zo had mijn vriend in de Grand Canyon wel mobiel internet en ik dus niet. Het is dus handig om op voorhand al eens je route uit te stippelen en van de belangrijkste kruispunten een screenshot te maken. Zo ben je zeker dat je de weg vindt wanneer er geen verbinding is of als Waze eens crasht.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started