Living my best Swiftie Life

Het is bijna een jaar geleden dat ik naar de VS vertrok om The Eras Tour live te zien and what a year it has been! Mijn leven draait sinds november 2022 pretty much rond Taylor Swift and I regret nothing! Er is ook echt nog geen betere periode geweest om een Swiftie te zijn en ik ben ongelooflijk dankbaar voor de feestjes, vriendschappen, gesprekken en herinneringen die er al uit gekomen zijn en die ongetwijfeld nog uit gaan volgen.

Allegiant Stadium, Las Vegas

First things first! Er is zoveel gebeurd in de Swiftieverse de afgelopen maanden waar ik het over wil hebben. Om te beginnen de Europese ticketverkoop voor de tour. Niet alleen have I survived The Great War voor de Amerikaanse ticketverkoop maar ook voor de Europese. Mijn rant over Ticketmaster ga ik jullie besparen (deze kan je hier terugvinden van de vorige keer) maar toch, er is geen bedrijf die ik meer haat in de wereld dan Ticketmaster. Ik geef toe, ze hebben een aantal lessen geleerd uit het fiasco in Amerika maar ik blijf erbij dat het echt beter kon maar dat het hun niet interesseert want ze krijgen toch centjes.

Nu ga ik het over leuke dingen hebben, beloofd! In juli 2023 kwam Speak Now (Taylor’s Version) uit. Absolutely loved it! Ik vind het wel fijn om grown-up Taylor te horen in deze Taylor’s Versions. As a die-hard OG ‘Better Than Revenge’ girlie vond ik de lyric change ook super classy. ‘I Can See You’ vond ik dan weer een zalige Vault Song. Ik snap wel dat het destijds niet de plaat gehaald heeft maar ik ben zo blij dat dit nummer dan zoveel jaar later toch nog een kans gekregen heeft. Speak Now TV had ook mijn dream collab, namelijk ‘Castles Crumbling’ met Hayley Williams van Paramore. Als je deze blog al een tijdje volgt of mij een beetje kent dan weet je dat Taylor Swift en Paramore zowat mijn favoriete artiesten op deze planeet zijn. Ik heb al het ongelooflijke geluk gehad om Paramore als voorprogramma voor Taylor mogen mee te maken maar een collab? Zover had ik nooit durven dromen maar het is echt gebeurd en het resultaat is een sad, heartbreaking ballad en laat dit nu net mijn favoriete genre muziek zijn.

Toen de oorspronkelijke 1989 uitkwam in 2014 was ik niet meteen verkocht. Er sprongen wat nummers uit zoals ‘Style’ en ‘Wildest Dreams’ maar ik vond het toen te poppy denk ik. Met de release van 1989 (Taylor’s Version) heb ik dit album wel meer leren appreciëren. Eigenlijk heeft het wéken op repeat gestaan en ‘Is It Over Now?’ was letterlijk mijn 2e meest afgespeelde nummer uit 2023 voglens mijn Spotify Wrapped. Pretty crazy als je weet dat dit nummer pas half oktober werd uitgebracht. (Mijn meest beluisterde nummer uit 2023 was trouwens ‘Right Where you Left Me’ van ‘Evermore’).

In oktober 2023 kwam de tourfilm uit in de cinema. Ik ben uiteindelijk 5 keer gaan kijken en heb me geen seconde verveeld. Wanneer je in een groot stadium in het echt gaat kijken, zijn er toch veel dingen die je niet altijd ziet omdat het te ver is. De film was een mooie aanvulling om nog wat details te zien die nog niet eerder waren opgevallen. En eerlijk, ik kan maar geen genoeg krijgen van de intro. Iedere keer kreeg ik weer kippenvel en moest ik denken aan opening night toen we echt nog geen idee hadden wat er ging komen. It’s been a long time coming…

‘Let’s fastforward to 300 take-out coffees la-,‘ ah nee, een paar maand later. Naar de Grammy’s op 4 februari 2024 om exact te zijn. Taylor Swift droeg er een wit kleed en zwarte operahandscoenen. Het kleed was van Schiaparelli, een Frans designerhuis. Het gaf wat ‘debut vibes’ door het corset gedeelte en ‘reputation’ door de zwart/wit combinatie van kleren en juwelen. Taylor was genomineerd voor 6 Grammy’s waarvan ze er 2 heeft gewonnen (Album of the Year voor Midnights en Best Pop Vocal Album). Ze heeft nu in totaal 14 Grammy’s op haar naam staan en weer een record erbij. Er is namelijk niemand in de geschiedenis van de Grammy’s die 4 keer Album of the Year won. Ze steekt artiesten als Frank Sinatra, Stevie Wonder en Paul Simon voorbij met deze overwinning. In 2010 was ze trouwens de jongste artieste die Album of the Year Won, toen voor ‘Fearless’. Toen ze in 2016 nogmaals Album of the Year won voor 1989, was ze de eerste vrouw die de award 2 keer won. In 2023 won ze dezelfde award een 3e keer voor ‘folklore’ en werd ze dus de 1e vrouw die de award 3 keer won.

In 2021 is Taylor begonnen met het re-releasen van haar eerste 6 albums. Van die 6 blijven er nu nog 2 over, namelijk ‘reputation’ en haar debuutplaat uit 2006. Dit zijn haar allereerste en laatste albums onder haar oude label. Bij de vorige releases waren er altijd wel hints welke de volgende ging zijn. Ik en mijn mede Swifties zijn er al maaaaanden van overtuigd dat ‘reputation’ de volgende ging zijn. Na al een paar keer gefopt geweest te zijn dachten we nu echt dat er op de Grammy’s eindelijk dé langverwachte aankondiging ging komen. Ik had mijn zwarte nagellak al aan, mijn zwarte kleren en slangenoorbellen lagen klaar om de volgende dag naar kantoor te gaan, mijn collega’s waren gewaarschuwd dat ik een hele dag daarover ging praten. In other words, I was prepared! Taylor had ook op al haar sociale media profielen haar profielfoto aangepast naar een zwart-wit versie dus ja, het kon toch niet anders dan dat we eindelijk gelijk hadden? Maar Taylor being Taylor was dit natuurlijk weer een mop. Niet dat we niets kregen. Nee hoor. EEN NIEUW ALBUM WERD AANGEKONDIGD! Ik was in shock om 3u ’s nachts naar mijn livestream aan het kijken. IN SHOCK. The thought had crossed my mind maar dan dacht ik ‘nee.’ Een nieuw album is voor NA The Eras Tour. Toch? Want de show duurt al 3 uur en 30 minuten. Gaat ze er nog een half uur aan toevoegen? Een volledig nieuwe set na de ‘Midnights’ set? EEN SHOW VAN EEN HALVE DAG? Wat met de film en de outfits? I have so many questions! Maar goed, meer gaan we weten op opening night van de Europese tour in mei dus ik ga nog even geduldig moeten afwachten. Het nieuwe album heet ‘The Tortured Poets Department’ en komt uit op 19 april. 19 april is trouwens ook National Cat Lady Day dus een dag naar mijn hart uiteraard. De tracklist is ondertussen ook al bekend en I have so many thoughts maar vooral dat ik niet Joe Alwyn wil zijn in deze tijd. De titel van het album zou trouwens gebaseerd zijn op een Whatsapp groepje die Joe heeft.

De Grammy’s van dit jaar ook een cringe moment toen Jay-Z zijn award in ontvangst nam voor de Global Impact Award. Tijdens zijn speech zei hij het volgende:

“And obviously, it’s subjective because it’s music. It’s opinion-based. I don’t want to embarrass this young lady, but she has the most Grammys than everyone and never won album of the year. So, even by your own metrics, that doesn’t work. Think about that: The most Grammys. Never won album of the year. That doesn’t work. Some of you gonna go home and feel like you’ve been robbed. Some of you may get robbed. Some of you don’t belong in the category.”

Het is even tijd voor een throwback naar 2009. Taylor Swift wint Best Female Video of the Year voor ‘You Belong With Me’. Ik was op dat moment 14 jaar oud en herinner mij die nacht alsof het gisteren was. Taylor Swift, toen 19 jaar oud, neemt haar award in ontvangst en begint aan haar speech. Ineens komt Kanye West het podium op en verkondigt het volgende:

“I’m really happy for you, I’mma let you finish, but Beyoncé had one of the best videos of all time! One of the best videos of all time!”

Déja-vu much? Ik zou hier nog zoveel over kunnen vertellen maar ik ga het laten bij het feit dat het gewoon zielig is om opnieuw zo’n stunt uit te halen. Van Kanye West weten we dat we zo’n dingen kunnen verwachten maar van Jay-Z had ik toch hogere verwachtingen.                       

VMA’S 2009

Terwijl ik dit schrijf, begint over zo’n 12u de tour opnieuw in Tokio na 2 maanden pauze. Komende maandag is het de Super Bowl in Allegiant Stadium in Las Vegas en dé vraag is dus of Taylor aanwezig gaat zijn. Mathematisch gezien is het mogelijk (Swifties did the math) dus ik ben ook super benieuwd! De Super Bowl is voor mij extra speciaal dit jaar want het is in hetzelfde stadium waar Taylor vorig jaar speelde en waar ik dus bij was. De Super Bowl van vorig jaar was trouwens in State Farm Stadium in Glendale, dezelfde locatie voor opening night van The Eras Tour en dus de avond waar ik ook bij was. De chicken wings en Kansas City Chiefs support hoodie liggen al klaar!

Mijn volgende show is op 19 mei in Stockholm! Nog even geduld dus maar ook die outfit ligt al zo goed als klaar. Kunnen jullie al raden welke era het wordt? 😉

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started