The Road to Taylor Swift Pt. II

Wat begon als een leuk avontuur, eindigde in een gigantisch fiasco voor veel Swifties, inclusief mezelf. Ik wist van in het begin dat het een long shot ging zijn om tickets te bemachtigen voor Taylor Swift’s The Era’s Tour maar ik denk niet dat iemand had verwacht dat het zo’n drama ging zijn. Ticketmaster was al geen geliefd bedrijf maar nu lijkt het mij het meest gehate bedrijf in de VS (en ver daarbuiten).

In mijn vorige post vertelde ik dat ik ging proberen om op vrijdagavond 18/11 tickets te bemachtigen voor 1 of meerdere shows. Ik mocht zelfs op Studio Brussel mijn verhaal live komen vertellen over mijn ervaringen deze week. Terwijl ik dit schrijf zou ik dus normaal in een digitale queue aan het aanschuiven zijn maar helaas, de ticketverkoop werd nog geen 24 uur eerder abrupt gecanceld. Reden? De tour lijkt al uitverkocht te zijn door de hoge pre-sale verkoop. Er waren teveel pre-sale codes uitgestuurd enerzijds, en waarschijnlijk hebben de zogenaamde bots ook heel veel tickets opgekocht die nu aan woekerprijzen te koop staan op tweedehandssites. Het mag dan ook wel geweten zijn dat ik super teleurgesteld was door dit nieuws.

Ondertussen is er ook bekend geraakt dat The Justice Department een onderzoek gaat starten naar Ticketmaster door deze gebeurtenissen. Ze willen bekijken of Live Nation Entertainment hun macht zou hebben misbruikt binnen de live muziekindustrie. Ook Taylor Swift zelf had er iets over te zeggen:

Maar wat nu? Uit Taylor haar bericht lijkt het niet alsof er nu meteen nog iets aan de situatie kan gedaan worden. Ze spreekt over toekomstige verbeteringen en ook vooral over hoe Ticketmaster gefaald heeft. Ik vermoed dat ze om contractuele redenen geen directe namen mag uitspreken maar daar zijn de fans zonder tickets natuurlijk nog niet mee geholpen. Ik ben daarom toch eens een kijkje gaan nemen op de website StubHub.com. Dit is eigenlijk een variant van onze TicketSwap, alleen mogen daar tickets worden verkocht aan woekerprijzen. Op het moment dat ik dit schrijf, schommelen de prijzen van de shows die ik wil zien tussen de 400 en 10 000 dollar. Dit zijn prijzen die ik nooit voor een concert in België zou betalen, maar ik moet in mijn achterhoofd houden dat concert tickets in Amerika altijd al een stuk duurder zijn geweest. De tickets voor Taylor Swift zijn op dit moment in very high demand dus ik hoop met een paar weken te wachten, dat ik zo toch nog tickets kan bemachtigen zonder een nier te moeten verkopen. Het zou al fijn zijn om 1 show bij te wonen op eender welke plek in dat stadium. Daarom heb ik toch al besloten om een aantal hotels vast te leggen (refundable uiteraard) vooraleer deze prijzen ook nog eens zouden stijgen. Wie weet zit ik binnenkort wel een blogbericht te schrijven vanuit mijn hotelkamer in Las Vegas. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started