SETLIST

Paramore time! Zij zijn een grote reden waarom we specifiek voor de eerste 2 shows van The Eras Tour hebben gekozen. Paramore én Taylor Swift? Yes, please! Ik heb Paramore rond 2007 leren kennen met ‘Misery Business’ en doorheen de jaren en album releases altijd fan gebleven. Front zangeres Hayley Williams vertelde trouwens een leuke anekdote over Taylor. Jaren geleden tijdens een award show, kwamen Hayley en Taylor haar mama mekaar tegen backstage. Taylor’s mama was blij dat er nog iemand in Nashville was die even oud was en hetzelfde deed als haar dochter dus ze gaf Hayley Taylor’s nummer. Hayley heeft daar toen niets mee gedaan tot het 2009 VMA incident. Ze stuurde Taylor een berichtje dat dat niet oké was en ze dit niet verdiende. A new friendship was born.

De set was kort maar krachtig en mijn avond kon niet meer stuk nadat ‘Decode’ werd gespeeld! Mijn Paramore live-teller staat nu op 4 waarvan 3x in de VS. What a life!

Paramore

  1. This Is Why
  2. Hard Times
  3. That’s What You Get
  4. Decode
  5. The Only Exception
  6. Still Into You
  7. Rose-Colored Boy
  8. Misery Business
  9. Ain’t It Fun

Taylor Swift

Glendale Night 1

Intro

LOVER

De countdown begint, de lichten gaan uit en het concert kan beginnen! Er komen een aantal dansers op het podium met een soort gigantische bloemblaadjes. Wanneer ze naar het ‘diamond’ gedeelte van het podium gaan, komt Taylor Swift van onder het podium uit tevoorschijn!  Nu kan het echt beginnen! 70 000 mensen schreeuwen de longen uit hun lijf, uit excitement maar zingen ook mee met de eerste noten van ‘Miss Americana & the Heartbreak Prince.’ “It’s you and me, that’s my whole world, they whisper in the hallway: ‘she”s a bad, bad girl!’”

Niet te geloven dat Taylor Swift echt op een paar meter van ons staat! Een droom die uitkomt!

Voor het ‘Lover’ gedeelte van het concert draagt ze een bodysuit in pastelkleuren (doet mij denken aan een suikerspin). De bodysuit werd ontworpen door Versace en de schoenen zijn Louboutin. I love it! Wat een intro!

Van ‘Miss Americana’ naar ‘Cruel Summer’, waar heel het stadium meeroept: “I LOVE YOU, AIN’T THAT THE WORST THING YOU EVER HEARD?!”

Voor ‘The Man’ draagt ze een gelijkaardige kleur blazer over de bodysuit en voor ‘Lover’ haalt ze haar rooskleurige gitaar naar boven.

  1. Miss Americana & the Heartbreak Prince
  2. Cruel Summer
  3. The Man
  4. You Need to Calm Down
  5. Lover
  6. The Archer


FEARLESS

Met een Roberto Cavalli custom made kleedje in goudkleur en fransjes, gaan we terug naar de ‘Fearless’– era, ook wel een beetje haar doorbraak era. Ze begint dan ook met de titletrack ‘Fearless.’ “I don’t know how it gets better than this.” Me neither, Taylor, me neither.

“Let’s go back to high school!” met You Belong With Me! De vibe in het stadium is echt unreal.

Met ‘Love Story’ zijn we aan het einde van de ‘Fearless’-era maar niet zonder het gekende hartje met de handen in de lucht, hét handelsmerk van de’ Fearless’-era toen ze tourde met dat album. Zo fijn dat ze die oude aspecten terughaalt naar deze tour.

7. Fearless
8. You Belong With Me
9. Love Story


EVERMORE

Evermore’ is het zusteralbum van Folklore maar ook het album waar op het internet veel mee gelachten wordt. De theorie is dat dit het minst geliefde album van Taylor is omdat er nooit veel merch is uitgebracht en omdat het album op zich weinig promotie heeft gekregen. TayTay heeft deze theorie ontkracht in Glendale. She loves Evermore! En dat is duidelijk wanneer ze maar liefst 5 nummers speelt. ‘Willow’ had ik verwacht maar de rest was een total surprise! ‘’tis the damn season’ is het soort nummer dat je speelt op een regenachtige herfstdag (eigenlijk heel het album maar dit liedje des te meer). Ik ben zó blji dat dit nummer op de setlist werd gezet. ‘Willow’ was super indrukwekkend met lichtballen die de dansers vasthielden. Voor ‘Evermore’ -era werden er ook dennenbomen op het podium gezet wat de sfeer er helemaal inbracht.

Marjorie, vernoemd naar haar grootmoeder die operazangeres was – was een emotioneel pareltje. Een kleine anekdote over dit nummer: een hele tijd geleden heeft de mama van Taylor een vinylplaat teruggevonden waarop Marjorie zong. Een stukje daarvan hebben ze in het liedje verwerkt en dit weergalmde zo prachting in dit stadium.

Over ‘champagne problems’ zou ik een boek kunnen schrijven maar ik ben vooral blij dat we met z’n allen “WHAT A SHAME SHE’S FUCKED IN THE HEAD” konden roepen. Voor dit nummer werden de dennenbomen ingeruild voor een mosbedekte vleugelpiano. Prach-tig!

Voor ‘tolerate it’ werd er een klein toneeltje opgevoerd. Er werd een tafel met 2 stoelen op het podium gezet. TayTay dekt de tafel. Na een minuutje komt er een acteur aan het ene uiteinde van de tafel zitten en Taylor zingt het liedje terwijl de acteur daar apathisch zit. Halverwege gooit ze het tafelkleed, borden en glazen op de grond en kruipt ze op een tafel. De lyrics erbij

maken het één van de most heartbreaking voorstelling die ik ooit zag.

“I wait by the door like I’m just a kid
Use my best colors for your portrait
Lay the table with the fancy shit
And watch you tolerate it”

10. ‘tis the damn season
11. willow
12. marjorie
13. champagne problems
14. tolerate it


reputation

Reputation’ time, mijn favoriete era! Na een hele tijd uit de spotlights geweest te zijn, kwam Taylor in 2017 met het album ‘Reputation.’ ‘…Ready for it?’ was de beginsong voor de reputation Stadium tour dus het is dan ook super toepasselijjk dat ze deze era ermee begint. ‘Reputation’ stond ook in het teken van slangen, een soort lash-out naar een bekend celebrity koppel die haar destijds in een slecht daglicht brachten. Het stadium ging dan ook uit zijn dak toen de intro begon met ‘ssssss’ van een slang. Fan favorite ‘Delicate’ kon natuurlijk ook niet ontbreken. Met z’n allen “1, 2, 3, let’s go bitch” roepen is really something else.

Er waren 2 nummers waar ik echt op hoopte en dat is het godsgeschenk dat ‘Don’t Blame Me’ heet en ‘Look What You Made Me Do.’ Een kleine anekdote: 6 jaar geleden ging ik voor de eerste keer alleen naar de VS voor een maand. Toen bezocht ik ook Las Vegas en kwam ik voor de eerste keer in de Fashion Mall. ‘Look What You Made Me Do’ van Taylor Swift was toen net uitgekomen en speelde echt overal, waaronder binnen en buiten de Fashion Mall in Vegas. Ik vind het super cool om 6 jaar later in Vegas dat nummer live te horen. Full circle!

Costume time! Voor reputation werd gekozen voor een asymmetrisch, zwarte bodysuit. De zwarte, rode en diamanten pailletten in de vorm van een slang maken het plaatje helemaal af! Dit werd ook ontworpen door Roberto Cavalli.

15. …Ready for it?
16. Delicate
17. Don’t Blame Me
18. Look What You Made Me Do


Speak Now

De setlist bevat 44 nummers dus we mogen zeker niet klagen maar voor ‘Speak Now’ stond er maar 1 nummer op de setlist, namelijk het sprookjesachtige ‘Enchanted.’ Tussen de 4 concerten werd er afgewisseld tussen 2 heel gelijkaardige ‘ball gowns.’ De eerste was een licht roze Nicole Felicia ontwerp met honderden pailletten/glitters die erop genaaid werden. Voor versie 2 van het kleedje is de kleur meer peach roze. Het werd ontworpen door Zuhair Murad en bevat ook honderden diamantjes maar deze werden in rechte lijnen erop genaaid. Beide kleedjes geven echt sprookjesprinsessen vibes af.

19. Enchanted


Red

Red’ werd geïntroduceerd met een musical box, met onder andere nummers zoals ‘State of Grace,’ Everything Has Changed’ en ‘Red.’ ‘Red’ is ook 1 van de 2 heruitgebrachte albums van Taylor (naast Fearless) en daar werden 4 nummers uit gespeeld. ‘Red’ werd geschreven toen Taylor 22 was, dus het is fijn dat ze terug naar die tijd gaat en de era begint met het nummer ’22.’ Ook voor deze era werden er doorheen de concerten verschillende outfits gebruikt die ook terugkomen in de oorspronkelijke era van 10 jaar geleden. Het eerste t-shirt is met het opschrift ‘A lot going on at the moment’ en het tweede is met ‘Who’s Taylor Swift anyway? Ew.’ De zwarte fedora hat kon uiteraard niet ontbreken. Halverwege de era wordt het duidelijk dat ze onder de t-shirt geen short aan had zoals het leek maar een ombre rood en zwarte bodysuit. Dé grote vraag voor mij was voor deze era of ze ‘All Too Well 10 minute version’ ging spelen. Dit nummer was oorspronkelijk 10 minuten lang maar was 10 jaar uitgekomen in een verkorte 5-minuten versie. Doorheen de jaren werd het duidelijk dat er een langere versie bestond en nadat de fans jarenlang naar die versie vroegen, werd deze bij de re-recording effectief uitgebracht. Het liedje sloeg in als een bom en mensen die voorheen geen Taylor fan waren, waren dit nu wel. Het is dan ook een absoluut meesterwerk die ze dus voor de volle 10 minuten heeft gespeeld. Ik was gelukkig! Voor deze versie droeg ze nu boven haar bodysuit een soort rood en zwarte ombre cape, ook met veel glitters. Dit doet mij denken aan de ‘reputation’ tour, waar ze dit ook regelmatig droeg.

20. Red  – Intro
(Contains elements of “State of Grace”, “Everything Has Changed” and Red)

21. 22
22. We Are Never Ever Getting Back Together
23. I Knew You Were Trouble
24. All Too Well (10 Minute Version)

folklore

folklore’ kreeg maar liefst 8 nummers (‘seven’ werd niet gezongen maar gesproken) waarvan mijn favoriet ‘august.’ Ook ‘the last great American dynasty’ zat erbij. Dit nummer werd geschreven gebaseerd op Rebekah Harkness, een rijke dame en de vorige eigenares van de ‘Holiday House’ in Rhode Island. Ondertussen is Taylor eigendom van dit huis, zoals ze ook zingt: “…and then it was bought by me.”

Voor ‘folklore’ werd gekozen voor 3 verschillende maar heel gelijkende kleedjes in 3 verschillende kleuren: een mauve, chiffon kleedje met bohemian elementen, ontworpen door Alberta Farretti. Het tweede kleedje komt van dezelfde ontwerpster en heeft een crème kleur. Het kleedje heeft ook wat cape-elementen en is heel groots en past helemaal bij het folklore concept. Het laatste kleedje is een meer oud roze kleur en heeft meer kant. In mijn hoofd past dit helemaal bij het nummer ‘betty.’ Het leuke aan folklore is dat dit een album is dat niet gebaseerd is op Taylor’s leven zoals alle voorgaand albums maar voor dit album heeft ze personages gecreëerd en is erin geslaagd om van folklore een heel samenhangend verhaal te maken. Voor de folklore era heeft ze als podium design een gezellige cabin meegenomen waar ze zowel bovenop als binnen zingt. Het hele plaatje klopt gewoon. Tijdens folklore was het ook tijd om even neer te zitten. De jetlag was nog niet helemaal uitgewerkt en na 2u dansen, springen en zingen kon ik wel even een pauze gebruiken.

25. seven
26. invisible string
27. betty
28. the last great American dynasty
29. august
30. illicit affairs
31. my tears ricochet
32. cardigan

1989

“I’m Taylor Swift and I was born in 1989!” Ook dit album kreeg 5 nummers en na het rustige ‘folklore’ was het weer tijd om recht te staan en te dansen! Misschien is dit wel het meest dansbare album dat TayTay tot nu toe gemaakt heeft en de vibe was echt helemaal on point! Voor deze era werd het hele podium van begin tot einde gebruikt maar ik ben toch heel hard fan van het beweegbare gedeelte op de diamond stage. Ook voor deze era zijn er 2 outfits. De outfits zijn zo goed als hetzelfde, alleen is er een roze en een groene versie. Voor ‘1989’ draagt ze een crop top met franjes en een kort rokje met bijpassende Louboutin schoenen. De outfit is van Roberto Cavalli. Op het einde van deze era speelt ze ‘Bad Blood’ waar er vlammen uit het podium komen. Ongeacht waar in het stadium je zit, wees maar zeker dat je de vlammen voelt.

33. Style
34. Blank Space
35. Shake It Off
36. Wildest Dreams
37. Bad Blood


Surprise Song

Omdat deze show zo’n grote productie is, is het onmogelijk om iedere avond een andere setlist ineen te steken. Toch zal er iedere avond 1 akoestisch nummer gespeeld worden die niet op de gewone setlist staat en er zal ook geen enkel nummer hetzelfde zijn. In Glendale night 1 kregen we ‘mirrorball’ uit ‘folklore’. Naast ‘august’ is dit zeker één van mijn favoriete nummers van dit album dus mijn avond was uiteraard helemaal geslaagd. Hiervoor droeg ze een bordeaux kleedje in de stijl van ‘folklore’ bovenop de outfit van ‘1989.’ Slimme keuze aangezien ze toch wel een heel aantal costume changes doet doorheen de show.

38. Mirrorball


Taylor Swift (Debut)

Taylor Swift bracht haar debuutplaat ‘Taylor Swift’ uit op 16-jarige leeftijd. Nu zoveel jaar later, ben ik nog steeds ongelofelijk grote fan van dat album. Nummers zoals ‘Picture To Burn’ en Should’ve Said No’ zijn voor mij absolute Taylor klassiekers. Desondanks kregen we deze nummers niet te horen en werd er voor debuut gekozen voor ‘Tim McGraw’ als enige nummer uit dat album. ‘Tim McGraw’ is één van de eerste nummers die ik van TayTay leerde kennen dus ik was super blij met deze keuze. Dit nummer werd akoestisch op een buffetpiano gespeeld waar bloemetjes op geschilderd waren.

39. Tim McGraw


Midnights

‘Midnights!’ Taylor’s meest recente album dus het is dan ook symbolisch om dit als laatste era te performen op het concert. Voor ‘Lavender Haze’ droeg ze een beige (turquoise op night 2) glitterkleedje met een paarse fluffy jas, net zoals in de music video. Vanaf ‘Midnight Rain’ had ze een blauwe (paars op night 2) glitter bodysuit aan ontworpen door Oscar de la Renta. I looooove it! ‘Midnights’ kreeg ook 7 nummers en met ‘Karma’ eindigen we een meer dan 3 uur durende show met confetti. What a night! Eigenlijk was dit geen concert maar een 3 uur durend Taylor Swift festival. Voor mij persoonlijk zal niets dit nog kunnen evenaren. Of ik nog een tripje naar LA aan het plannen ben voor de laatste 2 shows van de Amerikaanse tour? Maybe! Keep you posted!

40. Lavender Haze
41. Anti-Hero
42. Midnight Rain
43. Vigilante Shit
44. Bejeweled
45. Mastermind
46. Karma

GLENDALE NIGHT 2 Surprise Songs

  1. this is me trying (folklore)

Naast favoriete nummers mogen er ook wel eens minst favoriete nummers zijn. ‘this is me trying’ is een mooi nummer maar is niet mijn favoriet van ‘folklore.’

2. State of Grace (Red)

Als tweede surprise song voor de avond kregen we ‘State of Grace.’ Als ik me niet vergis, is het heel lang geleden dat dit nog werd live gespeeld dus hier was ik ongelofelijk blij mee!

LAS VEGAS NIGHT 1 Surprise Songs

  1. Our Song (Taylor Swift)

Dan toch nog een liedje uit het debuut album! ‘Our Song’ schreef Taylor voor haar ‘9th grade talent show’ om dan Jaren later voor een uitverkocht stadium van 70 000 mensen te spelen.

2. Snow On The Beach (Midnights)

Ik ga het niet ontkennen. Toen Taylor bezig was met ‘Snow On The Beach’ aan te kondigen ik had door over welk nummer ze het had, hoopte ik stiekem dat Lana Del Rey de special guest ging zijn. Ik was duidelijk niet de enige die dit dacht want al snel zei TayTay dat Lana ze niet was en we moesten er niet op hopen. “I wouldn’t lie to you, she’s not gonna come out.’ Jammer maar toch kregen we een prachtige versie van dit nummer op piano.

LAS VEGAS NIGHT 2 Surprise Songs

  1. cowboy like me (evermore)
    (Surprise guest: Marcus Mumford)

Ik had verwacht dat we ergens doorheen de concerten een surprise guest gingen krijgen maar ik had echt geen enkel idee wie of voor welk nummer. Ineens werd Marcus Mumford van Mumford & Sons aangekondigd om ‘cowboy like me’ mee te spelen. ‘cowboy like me’ staat op ‘evemore’ en is één van de zes nummers die in Marcus Mumford’s studio werd opgenomen tijdens de Corona pandemie.

2. White Horse (Fearless)

Van alle surprise songs was ‘White Horse’ mijn absolute favoriet! Dit nummer staat op ‘Fearless’ en is één van mijn favoriete nummers op dit album. Het nummer werd op een piano gespeeld helemaal vooraan het podium.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started